Braboneger uit Tilburg keert terug op Facebook na blokkade: ‘Jammer hè, stelletje naaiers’

18 november 2014 om 19:56 • Aangepast 21 november 2020 om 21:31
nl
Goed nieuws voor Tilburger Steven Brunswijk. Zijn artiestenpagina op Facebook is drie dagen na de geruchtmakende blokkade weer in de lucht. Brunswijk, die naam en faam maakt als 'Braboneger', heeft zijn duizenden fans inmiddels op de hoogte gesteld. "Yes mensen, ik ben weer terug”, brult de cabaretier van blijdschap in een nieuwe Facebook-video.
Profielfoto van
Geschreven door

De artiestenpagina van Brunswijk werd afgelopen weekend geblokkeerd door Facebook. Volgens de Tilburger kwam dat door het woordje ‘neger’, dat prominent in zijn artiestennaam staat. “Er waren een paar flikkers, die wilden mijn Facebook hebben. Nou mooi niet”, vertelt hij met een brede grijns.
'Stelletje naaiers'Van Facebook mocht hij beroep aantekenen tegen de blokkade. Dat deed hij, met succes. 'We hebben je beroep onderzocht, en je pagina 'Braboneger' is weer gepubliceerd', schreef het sociale platform in een reactie naar Brunswijk.
Braboneger heeft op zijn pagina, waar hij iedere week wel een video plaatst, bijna 85.000 likes. Bij een afwijzing van het beroep zou de pagina met alle likes definitief verwijderd worden. "Maar ik ben weer terug. Jammer he? Stelletje naaiers."

PetitieMeteen nadat Facebook de pagina had geblokkeerd, riepen enkele trouwe fans van Braboneger een petitie in het leven. Al na een paar uur was deze duizenden keren ondertekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.