Gerechtshof Den Bosch wil dat OM alsnog onderzoek doet naar lek over bouwstop veehouderijen

18 november 2014 om 21:41
nl
Het gerechtshof in Den Bosch wil dat het Openbaar Ministerie alsnog onderzoek doet naar het lekken van geheime informatie over een naderende bouwstop voor veehouderijen in Brabant. Dat liet de provincie dinsdagavond weten in een persbericht.
Geschreven door

Commissaris van de Koning Wim van de Donk kreeg dinsdag van het gerechtshof in Den Bosch een tussenbeschikking van zijn ingediende klacht. Van de Donk was het niet eens met het besluit van het OM om het strafrechtelijk onderzoek naar het vermeende lek te stoppen.
Schending beroepsgeheimHet hof vraagt aan het OM of ze toch onderzoek wil doen naar de mogelijke schending van het beroepsgeheim. Daarna zal het gerechtshof de behandeling van de klacht voortzetten.
CDA-fractievoorzitter Conny Kerkhof werd verdacht omdat ze erkende dat ze aan enkele fractiegenoten had verteld over de naderende bouwstop. Het staat niet vast dat zij gelekt heeft, liet de hoofdofficier van justitie eerder weten.
Bouwstop veehouderijHet Openbaar Ministerie besloot eerder geen onderzoek te doen naar het lek omdat de kring van betrokkenen te groot zou zijn geweest. Provinciale Staten kondigden in september 2013 een bouwstop af voor de veehouderij.
Kort voor het besluit ontvingen diverse gemeenten nog onverwacht veel vergunningaanvragen van veeboeren die de bouwstop en de aangekondigde strengere regels wilden omzeilen. Daarom ontstond het vermoeden dat er was gelekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.