Video

Mark Rutte brengt onverwachts een bezoek aan Eindhoven en patrouilleert met wijkagent

18 november 2014 om 21:41
nl
Twee fietsers keken stomverbaasd om toen Mark Rutte dinsdagavond door de donkere wijk Doornakkers in Eindhoven liep. Samen met wijkagent Raymond Vermeer was de premier op patrouille. "Ik maak me zorgen over de bezuinigingen," liet Vermeer weten. "De zorg trekt zich terug uit de wijk. Je ziet problemen, vooral met mensen die zorg vermijden, waartegen je niets kunt beginnen. Waar je machteloos staat."
Geschreven door

Rutte beaamde het probleem. "De zorg wordt anders georganiseerd. Je ziet dat het aantal plaatsen in de geestelijke gezondheidszorg terugloopt. Het is goed als mensen thuis blijven wonen, maar soms ook helemaal niet. Daar moeten we nog een betere balans in vinden." Een uur lang reed premier Rutte dinsdag rond in een politiebusje in de wijk.
'Goed dat ie komt kijken'Rutte verraste ook een aantal buurtpreventiewerkers die nietsvermoedend in het buurthuis zaten. "Ik had niet verwacht dat hier ooit een hoge Haagse heer zou komen," grijnsde een van hen. "Maar het is goed dat hij komt kijken. Om te kijken hoe we ons werk doen in de buurt. Dan krijgt hij daar een goed beeld van."
Mark Rutte zei bewondering te hebben voor wijkagent Raymond Vermeer. "Ik kende hem al langer en wilde gewoon eens in zijn bus mee. Zijn werk is complex, wanneer grijp je in, wanneer juist niet? Ik wil hem ondersteuning geven en vooral ook de ruimte geven. Dat hij niet vastloopt in regels en allerlei baasjes boven hem."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.