Video

Basketballers SPM Shoeters uit Den Bosch aan kop in EuroChallenge

19 november 2014 om 09:08
nl
De basketballers van SPM Shoeters hebbent dinsdagavond voor eigen publiek de derde groepswedstrijd in de EuroChallenge gewonnen.
Geschreven door

De Bossche ploeg zegevierde met 88-72 over Södertälje Kings, de kampioen van Zweden. Met die zege kwam Shoeters halverwege de groepsfase aan kop van poule A.
AgressieMakkelijk ging het niet. Vooral in de beginfase zat de Bossche ploeg tussen hoop en vrees. De Shoeters kregen veel persoonlijke fouten tegen, en de Zweden profiteerden van de geboden ruimte. "De eerste helft scoorden die gasten alles. Wij waren niet agressief genoeg in de verdediging", oordeelde Kees Akerboom.
Coach Sam Jones werd in de rust boos, want een nederlaag zou vrijwel zeker uitschakeling betekenen voor de Shoeters. Of het nou door de donderspeech kwam, of door het fantastische Bossche publiek, in het derde en vierde kwart begon het te lopen.
Fantastische fansVooral Reggie Johnson blonk uit. Hij bracht twintig punten en tien rebounds op zijn naam. Na afloop bedankte hij het publiek. "Ik hou hier echt van", aldus de enorme speler met een nog grotere grijns. "Het stadion ontplofte, de mensen werden helemaal gek. Dat tilt ons op, man."
De overwinning betekent dat verder bekeren nog steeds mogelijk is. "We moeten ze thuis gewoon blijven winnen en uit eentje pakken", zegt Mike Schilder. "En dan door ja, laten we dat hopen."
Shoeters speelt op woensdag 3 december de volgende groepswedstrijd, uit tegen Enel Brindisi in Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.