Moeder gediscrimineerd jongetje (5) gaat aangifte doen tegen Guido Weijers na ‘racistische’ grap

19 november 2014 om 09:17 • Aangepast 21 november 2020 om 21:31
nl
Argelia Pools, de moeder van het 5-jarige jongetje dat in de geruchtmakende Zeeman-advertentie staat, gaat aangifte doen tegen cabaretier Guido Weijers uit Breda. Dat laat de Amsterdamse dinsdagavond weten in het televisieprogramma RTL Late Night.
Profielfoto van
Geschreven door

Weijers uit Breda plaatste op social media een bewerkte Zeeman-advertentie met het donkere jongetje, waarbij in grote letters 'Pluchen AAP of BEER' staat geschreven. “Dat is een verschrikkelijk beeld”, betreurt Pools. “Ik ga sowieso aangifte doen tegen Weijers en tegen anderen die hiermee te maken hebben.”

Wachten op privacy instellingen...

'Ik ben in shock'Weijers plaatste de bewerkte foto van de advertentie een week geleden op social media-kanalen met de tekst ‘Hebben we verdorie net die Zwarte Pietendiscussie gehad, komt de Zeeman met dit...'.
De moeder laat weten in shock te zijn en vreest dat haar zoon later met de bewerkte advertentie gepest wordt. Ze is nog steeds woest op de Bredase cabaretier en heeft Weijers via zijn management verzocht de foto te verwijderen.
Reactie WeijersWeijers ontving na het plaatsen van de bewerkte advertentie duizenden ‘haatberichten’ op social media. De advertentie is nog niet van zijn social media-pagina's verwijderd. Weijers heeft dinsdag wel op zijn Facebook-pagina gereageerd.
"Het was gewoon een bestaand dingetje dat al rondging op internet. Dat ik het 'een racistische draai gaf', is dus feitelijk onjuist. Ik zette het enkel op m'n Facebook, net als duizenden anderen", stelt Weijers. "Ik heb erop gewezen dat het wellicht een wat onhandige actie was van Zeeman", legt hij uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.