Voormalig NAC-voetballer Yassine Abdellaoui wil weer voetballerij in: ‘Ik wil op het veld staan'

18 november 2014 om 23:59 • Aangepast 21 november 2020 om 21:31
nl
Voormalig profvoetballer Yassine Abedellaoui (39) uit Den Bosch verlangt naar een begeleidende rol in de voetballerij. Dat liet hij dinsdagavond weten bij RTL Late Night. Vrijdag werd hij vrijgesproken in een slepende zaak over witwassen en heling. “Elf jaar. Het heeft erg lang geduurd”, vertelde hij geëmotioneerd.
Profielfoto van
Geschreven door

Abedellaoui twijfelde dinsdagavond om aan te schuiven bij presentator Humberto Tan, maar bedacht zich achter de schermen op het laatste moment. “Het spijt me dat ik niet meteen mijn verhaal heb gedaan. Het hele gebeuren doet me erg veel”, legde Abdellaoui uit.
'Ik wil het nu afsluiten'Zijn advocaat Sanne Schuurman, die hem al die tijd bijstond, vertelde zijn verhaal in het programma. “Hij heeft me er echt bovenop geholpen. Ik vind hem een topvent”, looft de oud-voetballer de raadsman. “Ik hoop dat ik het nu kan afsluiten, een plekje kan geven. Dat heb ik nog niet gedaan.”
Abdellaoui speelde in de jaren negentig onder meer voor Willem II en NAC. Hij overweegt een schadeclaim voor het onterechte voorarrest.

Wachten op privacy instellingen...

Honderden geldoverschrijvingenAbdellaoui werd vervolgd omdat via zijn paspoort 2,3 miljoen euro en 258.000 Britse pond werden witgewassen via honderden geldoverschrijvingen naar Curaçao, Jamaica en de Dominicaanse Republiek.
Hij had er volgens het gerechtshof in Den Bosch geen rekening mee hoeven houden dat zijn naam zou worden misbruikt voor fraude. Zijn medeverdachte en voormalige zakenvriend Abdel F. werd vrijdag wel veroordeeld voor het witwassen. Hij kreeg een celstraf en taakstraf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.