Broer Claudia Oskam niet blij met uitspraak tegen William R: ‘Tien jaar cel is te weinig’

19 november 2014 om 01:19 • Aangepast 21 november 2020 om 21:30
nl
De nabestaanden van de vermoorde Claudia Oskam zijn teleurgesteld in de uitspraak tegen William R. die dinsdagmiddag werd gedaan bij de rechtbank in Breda. De ex van Oskam kreeg tien jaar cel terwijl justitie veertien jaar eiste. “Tien jaar is te weinig”, laat broer Mark Oskam terneergeslagen weten.
Profielfoto van
Geschreven door

De rechter twijfelt eraan of R. handelde met voorbedachten rade of dat hij Oskam in een opwelling doodde. Daarom is moord niet bewezen. “Ik had één hoop en dat is dat hij zo lang mogelijk zou wegblijven”, vertelt Mark aan Hart van Nederland.
Hoger beroep?Ook vader Cor Oskam is niet blij met de uitspraak. “Ik kan me er niet bij neerleggen, maar dat is nu niet belangrijk. We moeten het verwerken”, reageert hij. Broer Mark denkt niet dat R. tien jaar in de cel blijft zitten. “Gelet op het Nederlandse rechtssysteem zal het wel weer zes á zeven jaar worden.”
De publieke tribune reageerde vol ongeloof op de beslissing van de Bredase rechter. Of justitie in beroep gaat tegen de uitspraak is nog niet duidelijk. "We gaan eerst het vonnis bestuderen", liet de woordvoerster weten.[YouTube:body:http://youtu.be/MmM170XOwsk]
Stille tochtHet lichaam van het slachtoffer werd gevonden in de Roode Vaart aan de Schansdijk in Zevenbergen. Enkele dagen later werd een stille tocht gehouden. Er liepen 1800 mensen mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.