Brandstichters Orangerie Eindhoven reden mogelijk in Duitse Volkswagen

19 november 2014 om 01:38
nl
De daders van de brandstichting in de Orangerie in Eindhoven reden mogelijk in een donkergekleurde Volkswagen met Duits kenteken. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Geschreven door

Een dag eerder liet de politie in opsporingsprogramma Bureau Brabant weten dat de daders van de brandstichting eerder de informatiebijeenkomst van de gemeente hadden bijgewoond. De politie heeft daar 'sterke aanwijzingen voor', liet ze weten.[Tweet:body:https://twitter.com/brigadierBLIXB1/status/534762860329836544]
In brand gestokenIn de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 oktober werd het voormalige bejaardenhuis aan de Castiliëlaan in brand gestoken. In het pand komen 700 asielzoekers. De daders liepen de bewuste avond met twee jerrycans gevuld met benzine naar een nooddeur aan de achterkant van het gebouw.
Ze braken de nooddeur open en goten de benzine in het gebouw. Dat staken ze vervolgens aan. De bewoners konden elkaar op tijd waarschuwen en vluchtten naar buiten. Er raakte niemand gewond.[YouTube:body:http://youtu.be/yJy_ihTShj4]
Tips?De politie is op zoek naar mensen die twee verdachte auto's op de parkeerplaats van de Orangerie hebben zien staan. Het gaat om een donderkleurige stationwagen en een witte Volkswagen Polo.
Ook zoekt de politie mensen die iemand heeft gezien die twee jerrycans vulde bij een tankstation.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.