Ramkraak gepleegd met grof geweld in Berlicum: 'Leek alsof er een vrachtwagen naar binnen reed'

19 november 2014 om 11:49 • Aangepast 21 november 2020 om 21:30
nl
Aan de Marsstraat in Berlicum is dinsdagnacht een ramkraak gepleegd op een geldautomaat van ING. Met een gestolen auto werd de pinautomaat geramd, waarna de automaat werd opgeblazen. De auto werd brandend aangetroffen.
Profielfoto van
Geschreven door

De gevel van het pand heeft ernstige schade. De geldautomaat ligt midden op straat. Het is onbekend of er geld is gestolen.
"De klap was zo ongelooflijk hard. Ik dacht dat er ergens een vrachtwagen naar binnen reed", vertelt een geschrokken buurtbewoner. "Ik maakte me meteen zorgen of er mensen gewond waren geraakt."

Wachten op privacy instellingen...

''Dachten dat vliegtuig was neergestort'Boven het pand waar de ramkraak is gepleegd zijn diverse appartementen. Naast de plek van de kraak zit het kantoor van Brouwers Honselaar Makelaars. " De schade aan het kantoor is groot. We zijn er de hele nacht mee bezig geweest", vertelt de moeder van een van de eigenaren van het makelaarskantoor.
"We dachten dat er een vliegtuig neerstortte, zo hard was de klap", vervolgt ze haar verhaal. Ze zag twee mannen met bivakmutsen. "Toen ze vertrokken, spraken ze Engels tegen elkaar. Een van de mannen zei: 'Come on, let's go!'"
Bewoners van de appartementen boven het kantoor moesten dinsdagnacht tijdelijk uit hun woning. In het complex wonen voornamelijk ouderen. Boven de pinautomaat woont een echtpaar van negentig plus, liet een buurtbewoner weten. Zij zouden met moeite uit hun woning zijn gekregen omdat ze de klap niet hadden gehoord.
Geen instortingsgevaarDe bewoners moesten hun woning uit omdat even werd gevreesd voor een explosie of instortingsgevaar. Daar is geen sprake van. Op straat liggen dakpannen en glas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.