Vlees Willy Selten verwerkt in hamburgers, kroketten en salami

19 november 2014 om 10:05
nl
Vlees van de van fraude verdachte groothandel Willy Selten in Oss is onder meer verwerkt in rundvleeskroketten, hamburgers, salami en bouillon. Dat meldt de voedselwaakhond foodwatch woensdag. De organisatie heeft een lijst met producten en productnamen in handen waar het vlees in is verwerkt.
Geschreven door

Vleesgroothandel Willy Selten en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er in 2011 en 2012 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht.
Foodwatch probeert al ruim een jaar via onder meer een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) boven tafel te krijgen in welke producten het mogelijk onveilige vlees is verwerkt.
'Geanonimiseerde lijst vrijgegeven' De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft nu een lijst vrijgegeven van eindproducten waarin vlees van Selten terechtkwam. "De autoriteit wilde deze lijst geanonimiseerd aanleveren om reputatieschade voor de bedrijven te voorkomen, maar heeft enkele merknamen laten staan", stelt foodwatch.
De voedselwaakhond maakt de lijst met producten en merknamen woensdag openbaar en eist van de NVWA dat er nu duidelijkheid komt over alle producten waarin het vlees van Selten is terechtgekomen.
'Onbegrijpelijk dat informatie wordt achtergehouden'De organisatie noemt het 'onbegrijpelijk' dat de overheid informatie achterhoudt 'omdat zij denkt dat de burger de informatie niet op de goede manier zou kunnen interpreteren' en is daarom ook nog bezig met een beroepsprocedure bij de rechtbank Amsterdam.  
Wanneer de strafzaak tegen de directeuren van de groothandel begint, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.