Video

Grote actie tegen drugscriminaliteit Brabant: 100 jerrycans met chemicaliën gevonden in Breugel

19 november 2014 om 11:33 • Aangepast 21 november 2020 om 21:30
nl
Er zijn ongeveer honderd jerrycans met chemicaliën gevonden in een garagebox aan de Mercuriusstraat in Breugel. De chemicaliën zijn waarschijnlijk gebruikt voor het vervaardigen van xtc. Het zijn vaten met in totaal ongeveer 3000 liter aceton.
Profielfoto van
Geschreven door

De vaten hebben niet gelekt, maar ze vormden wel een groot risico voor de omgeving. Ook omdat bij de vaten circa zestig flessen met waterstof zijn aangetroffen, zegt de politie.
Grote actieHet spul werd opgespoord bij een grote actie van politie en Justitie. Ook in Raamsdonksveer, Eindhoven en Nistelrode werd opgetreden tegen drugscriminaliteit. In Raamsdonk werden onder meer een speedboot en een handgranaat in beslag genomen; in Eindhoven en Nistelrode werden kwekerijen met in totaal duizend planten ontmanteld. Er werd één persoon aangehouden.
De vaten die in Breugel werden gevonden, stonden achter bouwmaterialen. De garagebox heeft een maand geleden een nieuwe gebruiker gekregen. Of deze de ruimte huurde of gekocht had, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Een achterbuurman vertelde geschrokken te zijn, omdat deze opslag voor gevaarlijke situaties had kunnen zorgen. Hij zegt dat hij onlangs nog een bestelbus heeft gezien bij de garagebox.
Landelijke strijdMinister Opstelten heeft onlangs 125 politiemensen vrijgemaakt voor de komende twee jaar om de drugscriminelen in onze provincie aan te pakken. Dit is de eerste actie van dat plan.
Diverse Brabantse burgemeesters hebben maandenlang gelobbyd om extra politiecapaciteit te krijgen. Onder andere Jan Hamming, de burgemeester van Heusden, maakte de ernst van de situatie in Brabant duidelijk.
Alles over de drugsproblematiek in Brabant vind je op onze website drugsinbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.