Video

Bezoekers Sparrenrijk Boxtel geschokt na lugubere moord: ‘Ik durf het bos niet meer in’

19 november 2014 om 12:42
nl
Het is een idyllisch bos, geliefd bij wandelaars en mountainbikers. Het Sparrenrijk in Boxtel, waar maandagmorgen het lichaam van een in brand gestoken man werd gevonden. Woensdag ging, na dagen onderzoek door de recherche, het bos weer open voor het publiek. Voor de vaste bezoekers is het nieuws hard aangekomen. Wandelaars zijn op hun hoede en sommige mensen durven het bos zelfs niet meer in te gaan.
Geschreven door

Gerard en Ans wandelen dagelijks met hun hond door het Sparrenrijk. “Ik zei laatst nog tegen mijn man, hier is nog nooit iets gebeurd, en nu dit", zegt Ans. Gerard gaat met een ander gevoel het Sparrenrijk in. “Ik kijk vaker om mij heen, het is maar een akelig idee”.
Criminele afrekeningOver de achtergrond van de moord wordt druk gespeculeerd door de bezoekers van het Sparrenrijk. Veel mensen denken dat het om een criminele afrekening gaat.
Ook wordt gezegd dat het wel iets met drugs te maken zal hebben. “Je kan beter doodgeschoten worden, dat is ook erg, maar dan ben je er meteen vanaf, dit zal wel zijn gedaan om sporen te wissen”, zegt Gerard.
Het bos niet meer inEen voorbijgangster die vlakbij het bos woont had nog niet van de moord gehoord. “Wij hoorden maandag een helikopter cirkelen en dachten er zal wel iemand zijn ontsnapt uit de gevangenis in Vught”.
Een andere vrouw die langs het Sparrenrijk loopt, zegt zich rot te zijn geschrokken. “Zoiets verwacht je toch niet in Boxtel, ik durf dat bos echt niet meer in te lopen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.