Bredase ouders helpen Sint en zamelen speelgoed in voor asielkinderen in de Koepel

19 november 2014 om 13:20
nl
Een groep ouders is een speelgoedinzamelingsactie begonnen voor asielzoekerskinderen die worden opgevangen in de voormalige Koepelgevangenis in Breda. Op verschillende basisscholen zoals Laurentius, De Zandberg en Dirk van Veen kunnen scholieren speelgoed dat ze niet meer gebruiken inleveren.
Geschreven door

Ook jute zakken en inpakpapier worden ingezameld. Bij het opvangcentrum worden zo'n zestig jonge kinderen uit Syrië en Eritrea opgevangen.
Volgens Iris Morelissen, een van de initiatiefnemers, verloopt de inzameling goed. "Voor de jonge kinderen is al veel speelgoed ingezameld, vooral op de scholen. Zodra leerlingen zien dat er een berg speelgoed ligt, gaan ze zelf op zoek naar speelgoed dat ze kunnen missen."
Sint denkt ook aan de pubersOok voor de wat oudere kinderen wordt nog gezocht naar speelgoed of hobby-spullen. "Ze hebben weinig om handen en we merken dat het voor de jongeren vanaf de puberleeftijd moeilijker is om leuke spullen in te zamelen."
Nog tot komende maandag kan het speelgoed worden ingezameld. Op 29 november komt Sint bij de kinderen langs om het verzamelde speelgoed uit te delen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.