CDA in Tilburg wil muziekspektakel The Passion in 2016 naar Tilburg halen

19 november 2014 om 16:09
nl
Het CDA in Tilburg wil de zesde editie van The Passion, het muziekspektakel van onder meer de EO en KRO, in 2016 naar Tilburg halen. Op Witte Donderdag in 2015 wordt de openluchtvoorstelling in Enschede gehouden.
Geschreven door

The Passion wordt op de donderdag voor Pasen rechtstreeks uitgezonden op televisie. Vorig jaar trok de uitzending ongeveer 3,5 miljoen kijkers.
Tilburg geen kandidaat voor 2015De gemeente Tilburg informeerde eerder dit jaar naar de mogelijkheden om The Passion in Tilburg plaats te laten vinden, maar heeft zich nooit kandidaat gesteld. "We kregen toen al te horen dat het evenement al in een andere stad gehouden zou worden", aldus een woordvoerder.
Vooral het CDA in Tilburg wilde dat The Passion in 2015 in de stad georganiseerd zou worden. Fractievoorzitter Marcel van den Hoven vindt het jammer dat de stad niet al dit jaar het evenement mag organiseren. Van den Hoven zegt wel dat door het gemeentebestuur is gesproken over de komst van het muziekspektakel naar Tilburg. "Er is een potje voor grote evenementen die Tilburg op de kaart kunnen zetten. The Passion is genoemd."
Dan maar 2016Marcel van den Hoven ziet het organiseren van The Passion als een kans voor Tilburg. "Wij hebben een prachtige stad met genoeg locaties om dit evenement voor tv uit te zenden." Van den Hoven weet niet waarom de organisatie voor Enschede heeft gekozen. "Dat maakt verder ook niet uit. Wij wagen gewoon voor 2016 een nieuwe poging."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.