Video

Filmpje vechtpartij voor Eckartcollege Eindhoven circuleert op internet: school schorst dader

19 november 2014 om 17:31
nl
Een filmpje van een vechtpartij pal voor het Eindhovense Eckartcollege is massaal bekeken op GeenStijl en Dumpert. De school heeft maatregelen genomen en de 'dader' van de vechtpartij geschorst.
Geschreven door

Ook heeft de schoolleiding de politie ingeschakeld. Die doet onderzoek. De geschorste jongen zit in de onderbouw van het VMBO. Hij is veertien of vijftien jaar oud.
Trap naOp het filmpje is te zien dat twee jongens het met elkaar aan de stok krijgen. Een van de jongens slaat de andere jongen uiteindelijk hard tegen het hoofd, terwijl veel andere scholieren toekijken. Terwijl het 'slachtoffer' op de grond ligt, geeft de dader nog een trap na. Pas dan komen de toeschouwers in actie.
De school is geschrokken van het filmpje. "Dit is heel ernstig en niet zomaar een vechtpartij", zegt rector Jean Wiertz. De school weet nog niet of het slachtoffer ook op het Eckartcollege zit.
Leerlingen 'opvoeden'"In de toekomst willen we dit filmpje gebruiken om onze leerlingen te laten inzien dat zij in moeten grijpen als zoiets zich voordoet", vervolgt Wiertz. "Nu gebeurde dat te laat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.