Eerste asielzoekers volgende week in Orangerie Eindhoven: ‘Kinderen snel naar school’

19 november 2014 om 16:50
nl
De eerste asielzoekers nemen begin volgende week hun intrek in het voormalig verzorgingshuis De Orangerie in Eindhoven. Dat heeft de gemeente woensdag laten weten in een brief aan de omwonenden.
Geschreven door

De gemeente wil de leerplichtige kinderen die in De Orangerie komen zo snel mogelijk laten deelnemen in het onderwijs. De afgelopen weken voerde het college overleg met schoolbesturen waar de kinderen het beste les kunnen volgen.
De locatie waar de kinderen les gaan krijgen, is in het voormalige schoolgebouw van basisschool De Vierring aan de Calaislaan. In een deel van het schoolgebouw is ook buitenschoolse opvang Pappa Aap gevestigd. Het vervoer van de kinderen naar de school wordt door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers geregeld in samenwerking met de ouders.
Zaak burgercomitéEen bewonerscomité had een zaak aangespannen tegen de gemeente Eindhoven. Enkele burgers zijn het niet eens dat er zevenhonderd asielzoekers in De Orangerie komen. Op de Facebook-pagina lijkt het burgercomité zich er niet direct bij neer te willen leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.