Celstraf voor moeder (40) die in bijzijn van kinderen ex-man neerstak in Asten

19 november 2014 om 17:35
nl
Een 40-jarige vrouw uit Asten moet twee jaar in de cel zitten voor het neersteken van haar ex-man in november vorig jaar. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Van de twee jaar gevangenisstraf is één jaar voorwaardelijk.
Geschreven door

De vrouw is veroordeeld voor poging tot doodslag en voor mishandeling. De vrouw ging in november samen met haar vriend naar het huis van de ex-man in Asten, gewapend met een mes en een verfspuitbus. De vrouw deed meerdere pogingen om haar ex-man neer te steken.
'Ingrijpend voor kinderen'Het slachtoffer werd door de vrouw geraakt in zijn hand, duim en pols. Vervolgens nam de vrouw hun dochtertje mee in de auto. Toen de broer van haar ex-man de vrouw wilde tegenhouden, kreeg ook hij een klap van haar.
Volgens de rechtbank moet het voor de kinderen ingrijpend zijn geweest om te zien hoe hun ouders met elkaar omgingen. De vrouw krijgt een contactverbod met haar ex-man en mag twee jaar niet in zijn straat komen. Ook moet ze een schadevergoeding betalen van ruim duizend euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.