Video

Oude gevonden vaten La Trappe welkom bij abdij Berkel-Enschot: 'Wij weten wel hoe ze open moeten'

19 november 2014 om 17:56 • Aangepast 24 april 2020 om 20:08
nl
Toen de Belgische cafébaas Sven Van den Broucke in het West-Vlaamse Damme een aantal planken in zijn tuin openbrak, wist hij niet wat hij zag. Elf volle en drie lege biervaten La Trappe kwamen onder de grond tevoorschijn.
Geschreven door

Na een klein onderzoekje kwam de eigenaar erachter dat deze vaten al minstens vijftien jaar oud moesten zijn. Het was immers al zo lang geleden dat er voor het laatst La Trappe was geleverd bij het café.
Daarnaast zijn de aansluitingen van de vaten verouderd en kunnen ze niet op de hedendaagse taps worden aangesloten.
Hoe ouder, hoe beterDaarom heeft nog niemand het bier geproefd maar mocht het nog drinkbaar zijn, dan krijgt iedereen gratis La Trappe. En dat zou wel eens heel goed uit kunnen pakken. Broeder Isaac van de abdij onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot verzekert namelijk dat het bier beter wordt als het langer blijft liggen.
Althans, als het Quadrupel bier is. Dit zwaarste biertje van de brouwerij wordt alleen maar beter en gaat naar port smaken. Zelf had broeder Isaac al eens een Quadrupel op van 28 jaar oud. "Heerlijk, zeker met een kaasplankje erbij", verzekert hij.
'Teruggetrokken leven'Contact zal de broeder niet snel opnemen met de cafébaas. "Wij blijven toch monniken, we leven een teruggetrokken leven", vertelt hij. Maar mocht zijn mede-directeur Thijs Thijssen hier wel interesse in hebben, dan houdt hij zijn collega zeker niet tegen.
En anders is het misschien wel een optie voor de cafébaas om zelf contact op te nemen. Ze zijn welkom bij de abdij. "Wij weten wel een manier om de vaten te openen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.