Etten-Leurse Jacqueline Rombouts is de beste zorghulp van Nederland

19 november 2014 om 18:19
nl
Jacqueline Rombouts is uitgeroepen tot Hulp van het Jaar. Bijna zeshonderd stemmen werden uitgebracht op de Etten-Leurse die in het dagelijks leven de zorg heeft voor een aantal terminale patiënten. Ze liet bij de verkiezing 76 concurrenten ver achter zich.
Geschreven door

De prijsuitreiking was woensdagmiddag bij de familie van Jacqueline Rombouts thuis. Het was een emotionele gebeurtenis want de Etten-Leurse kreeg ook privé veel voor haar kiezen.
Ze zorgt al jaren voor haar zieke vader en haar dochter Fleur (13) onderging twee maanden geleden een levertransplantatie. Sinds kort is Fleur weer thuis. Het maakt de verkiezing tot Hulp van het Jaar voor Jacqueline daardoor extra speciaal.
Dubbel geluk''Dit voelt als een een droom voor mij. Dit is echt een verrassing, Ik kan het haast nog niet geloven!'', aldus de 45-jarige Rombouts tijdens de overhandiging van de prijs. De Etten-Leurse werd genomineerd door twee dochters van een vrouw uit Sint Willebrord die onder indruk waren voor de manier waarop Rombouts voor hun moeder zorgde.    
De zorghulp uit Etten-Leur werkt als zelfstandige in de zorg. Haar specialisme is palliatieve nachtzorg.''Het is moeilijk werk waarbij ik ook weleens een traantje wegpink maar het is ook ontzettend dankbaar werk'', zegt Jacqueline Rombouts.
'Dik verdiend!'Dochter Fleur is trots op haar moeder. Maar dat was ze sowieso al. ''Ze staat altijd voor iedereen klaar . De prijs heeft ze dik verdiend!''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.