Disney-schilder Lieke Poppelaars (26) uit Son en Breugel wint Viva-prijs: ‘Ik ben zo trots’

19 november 2014 om 18:36 • Aangepast 21 november 2020 om 21:29
nl
Decoratieschilder Lieke Poppelaars uit Son en Breugel is apetrots. Tegen haar verwachting in viel haar naam tijdens de prijsuitreiking van de Viva 400, een verkiezing van meest inspirerende jonge vrouwen in Nederland. Ze versloeg onder meer actrice Angela Schijf. “Het overviel me enorm”, vertelt de ontwerpster aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Poppelaars was genomineerd in de categorie ‘creatief’. De Brabantse schilder geniet bekendheid met haar decoraties voor diverse attracties in Disneyland Parijs en de Efteling, waaronder voor de Vliegende Hollander, de Carrousel en Joris en de Draak.
Disneyland Hong KongHaar schildertalent wordt momenteel internationaal opgepikt. Zo decoreerde ze de Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars voor Hong Kong Disneyland en vloog ze naar Japan voor Universal Studios, voor de attractie 'Flight of the Hippogriff'.
Nu werkt ze aan de Zeven Dwergen, voor Disneyland Shanghai. “Ja, het zijn niet de minste namen, maar toch schatte ik mijn kansen niet al te hoog in”, vertelt ze in alle bescheidenheid.
'Mijn grote droom'De ontwerpster uit Son en Breugel erkent wel dat het bijzonder is om voor Disney te werken. “Dat was echt mijn grote droom toen ik klein was”, vertelt ze blij. “De jury van Viva vond het heel stoer dat ik betrokken ben bij dat soort grote projecten.”

Wachten op privacy instellingen...

In totaal stemden 38.574 mensen op hun favoriet, ruim drie keer zoveel als vorig jaar. De VIVA400-jury bestond onder meer uit Vivianne Bendermacher (VIVA), Fabienne Chapot (Fab), Isrid van Geuns (IS Works & IS Boutiques) en Marvy Rieder (marVie Foundation).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.