Guido Weijers ligt niet wakker van aangifte, maar verwijdert wel bewerkte advertentie Zeemanjongetje

19 november 2014 om 19:45 • Aangepast 21 november 2020 om 21:29
nl
Cabaretier Guido Weijers uit Breda haalt zijn schouders op voor het feit dat hij een aanklacht aan zijn broek heeft hangen. Argelia Pools, de moeder van het gediscrimineerde 'Zeemanjongetje', gaat donderdag naar het politiebureau om aangifte te doen tegen Weijers. "Als die vrouw aangifte wil doen, moet ze dat zeker doen", vertelde hij woensdag in gesprek met RTL Boulevard.
Profielfoto van
Geschreven door

De cabaretier heeft wel de bewerkte en inmiddels beruchte Zeeman-advertentie van zijn Twitter en Facebook gehaald. Dat gebeurde vlak nadat Pools in RTL Late Night bekendmaakte dat ze aangifte wil doen. “Het is jammer dat het zo ver moet komen. Aangifte was niet nodig geweest”, verzucht Weijers in gesprek met RTL Boulevard.
'Verschrikkelijk beeld'Donderdag heeft Pools een gesprek met haar advocaat en stapt ze naar de politie om aangifte te doen tegen de grappenmaker uit Breda. Weijers plaatste vorige week op social media een bewerkte Zeeman-advertentie met een donker jongetje.
Op de afbeelding stond in grote letters 'Pluchen AAP of BEER' geschreven. “Dat is een verschrikkelijk beeld”, betreurt Pools. “Ik ga sowieso aangifte doen tegen Weijers en tegen anderen die hiermee te maken hebben.”

Reactie WeijersWeijers ontving na het plaatsen van de bewerkte advertentie duizenden ‘haatberichten’ op social media. Hij wilde met de foto naar eigen zeggen juist aantonen dat bepaalde dingen verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden.
De cabaretier heeft begrip voor de reactie van de moeder. "Ik snap het heel goed, want het is haar eigen kind en ze wil hem verdedigen", aldus Weijers. "Ik heb een e-mail van deze mevrouw gekregen en ik heb binnen 24 uur gereageerd dat ik het ook heel vervelend vind voor haar zoontje. En ook dat het me spijt dat iedereen daar nu over valt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.