Team Brunel met Bosschenaar Gerd-Jan Poortman start tweede etappe Volvo Ocean Race

19 november 2014 om 20:46 • Aangepast 21 november 2020 om 21:29
nl
Vol goede moed en met hernieuwde energie zijn de zeven deelnemende zeilteams woensdag in Kaapstad begonnen aan de tweede etappe van de Volvo Ocean Race. Dankzij de straffe wind konden de boten meteen goed vaart maken in de schaduw van de befaamde Tafelberg.
Profielfoto van
Geschreven door

Het Nederlandse Team Brunel, met Bosschenaar Gerd-Jan Poortman, kende een prima start als nummer twee achter de Spaanse ploeg MAPFRE en kon na de eerste schermutselingen in de baai als eerste jacht naar open zee varen.
De compacte vloot zet vanuit Zuid-Afrika koers naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De route van 6125 nautische mijlen (ruim 11.000 kilometer) gaat van de ijzige kou in de 'Roaring Forties' naar de klamme hitte van de Doldrums in de Zuid-Indische Oceaan.
'Onvoorspelbare weer'Onderweg moeten de teams ook nog rekening houden met tropische cyclonen. Van piraterij aan de Afrikaanse oostkust zullen de eenheidsjachten naar verwachting geen last hebben. "Ik zie het onvoorspelbare weer als de grootste uitdaging'', liet schipper Bouwe Bekking van Team Brunel voor de start weten. “Het kan zomaar zijn dat je laatste wordt zonder dat je hier iets aan kunt doen.”

Wachten op privacy instellingen...

Team Brunel als derdeDe geschatte duur van de etappe ligt tussen 22 tot 28 dagen. Abu Dhabi Ocean Racing, dat richting de thuishaven vaart, geldt als favoriet voor de zege. Schipper Ian Walker uit Engeland zegevierde met zijn bemanning in de eerste etappe tussen Alicante en Kaapstad.
Team Brunel, met Gerd-Jan Poortman aan boord, eindigde in de openingsetappe als derde. De andere twee Nederlandse zeilers in de Volvo Ocean Race zijn Wouter Verbraak (Team Vestas Wind) en Carolijn Brouwer (Team SCA).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.