Dieren makkelijker heen en weer tussen Nederland en België dankzij brug van 7,7 miljoen euro

19 november 2014 om 21:32
nl
Het is nu veel makkelijker en vooral veiliger voor amfibieën, reptielen en zoogdieren om tussen Nederland en België heen en weer te reizen. Ze hoeven niet die levensgevaarlijke snelweg A67 over te steken, maar kunnen nu op hun dooie akkertje via een van de breedste natuurbruggen Nederland binnenlopen.
Geschreven door

De 60 meter brede natuurbrug ligt tussen het Belgische Postel en het Brabantse Eersel. Door deze verbinding ontstaat een aaneengesloten natuurgebied dat groter is dan de Veluwe.
Kosten: 7,7 miljoen euroHet ding kostte wel 7,7 miljoen euro, maar goed, het is ook geen gewone brug. De natuurbrug is helemaal begroeid en die vegetatie is speciaal aangepast op de dieren die er gebruik van maken.
Er is een wat natter gedeelte voor amfibieën en er is een grasgedeelte voor de das en andere grotere zoogdieren. Zo kent de brug in totaal vijf zogeheten ecotypes.
In 2009 begon het werk aan de natuurbrug en woensdag was de officiële opening. De helft van de 7,7 miljoen euro is betaald door Nederland. De andere helft hoestte België op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.