Philips gaat samenwerken met Mediq voor het leveren van apparatuur aan huisartsen

20 november 2014 om 10:48
nl
Philips gaat samenwerken met Medisch Service Nederland, onderdeel van medisch toeleverancier Mediq, voor de levering van echo-apparatuur aan huisartsenpraktijken. Dat maakte het van oorsprong Eindhovense elektronicaconcern donderdag bekend.
Geschreven door

Medisch Service Nederland levert apparatuur aan huisartsen, terwijl Philips zijn beeldvormingsapparatuur tot dusver vooral aan ziekenhuizen leverde. Door de samenwerking is het voor Philips makkelijker om die apparaten bij huisartsen te krijgen.
Met de apparatuur van Philips zouden huisartsen veelvoorkomende en eenvoudige diagnostische onderzoeken zelf kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen ze patiënten preciezer behandelen en makkelijker doorverwijzen naar een specialist.
'Behoefte bij huisartsen'Echoscopie speelt volgens Philips ook in de huisartsenpraktijk een steeds belangrijkere rol bij het vaststellen van ziektes, bijvoorbeeld bij onderzoek in de buikstreek.
Voor Philips betekent de samenwerking een nieuwe stap in de eerstelijnszorg in Nederland. "We zien bij huisartsen een toenemende behoefte om medische beeldvorming in te zetten in hun praktijk om zo de kwaliteit en efficiëntie van hun dienstverlening te verhogen", zei directeur Henk Valk van Philips Healthcare Benelux.
Financiële details over de overeenkomst tussen Philips en Mediq werden niet vermeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.