Tien jaar cel geëist in hoger beroep voor Somaliër die landgenoot in huis in Breda doodstak

20 november 2014 om 13:02
nl
Justitie heeft woensdag in hoger beroep tien jaar cel geëist tegen een Somaliër uit Breda, die in 2012 een landgenoot zou hebben neergestoken. De steekpartij vond op 11 juli 2012 plaats in een huis aan de Cornelis Joosstraat in Breda.
Geschreven door

Het slachtoffer overleed de volgende ochtend in het ziekenhuis. De rechtbank in Breda veroordeelde de man in 2013 tot negen jaar cel voor doodslag op de 56-jarige Mohamed Dil Mohamed, die bekend stond als 'Sharif'.
Uit de hand gelopen ruzieZowel justitie als de verdachte Somaliër gingen in hoger beroep. De man ontkent dat hij iets met de dood van Sharif te maken heeft gehad. Hij zegt dat de twee in huis zijn overvallen. Justitie ging in hoger beroep omdat de verdachte was vrijgesproken van mishandeling van een ander slachtoffer.
De man had geen vaste verblijfplaats en justitie denkt dat hij in 2012 al enige dagen bij het slachtoffer verbleef. Justitie vermoedt dat de twee een uit de hand gelopen ruzie hebben gehad, omdat het slachtoffer de verdachte uit huis wilde zetten. Op het mes waarmee Sharif is neergestoken, is DNA van de verdachte gevonden.
De uitspraak is over twee weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.