Video

Vechtpartij AZC Overloon baart burgercomité Eindhoven zorgen: ‘Dat gaat in Orangerie ook gebeuren’

20 november 2014 om 14:27 • Aangepast 21 november 2020 om 21:29
nl
Het burgercomité in Eindhoven maakt zich ernstig zorgen na de grote vechtpartij in asielzoekerscentrum Maashegge in Overloon. Het comité, dat strijdt tegen de komst van asielzoekers in de Orangerie, is ervan overtuigd dat het ook in Eindhoven uit de hand gaat lopen. “Daar durf ik zelfs om te wedden”, zegt voorzitter Anita Hendriks tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Tientallen asielzoekers uit verschillende woongebouwen waren woensdagnacht betrokken bij een massale vechtpartij, waarbij ze met elkaar met stokken en ijzeren pijpen sloegen.
Hendriks vreest voor eenzelfde situatie in het voormalig verzorgingstehuis. “De tribale conflicten komen massaal naar ons toe deze winter”, verzucht ze. Bewoners van het asielzoekerscentrum zouden tegen de Volkskrant hebben verteld dat etnische spanningen een rol hebben gespeeld bij de vechtpartij.
'Dat wordt wat volgende week'Vorige week wees de voorzieningenrechter in Eindhoven de bezwaren af tegen de opvang van asielzoekers in De Orangerie. Vanaf maandag nemen de eerste asielzoekers hun intrek in het verzorgingstehuis. “En dat zijn grotendeels alleenstaande mannen. Slechts tien procent is kind. Dat wordt wat volgende week”, zegt Hendriks.
Het burgercomité verzet zich al maanden tegen de komst van de zevenhonderd asielzoekers. “Waar we al die tijd bang voor waren, lijkt nu realiteit te worden. Dat het waarschijnlijk gaat om laagopgeleide vluchtelingen baart ons al helemaal zorgen. Maar goed, we blijven ons actief verzetten op alle mogelijke manieren tegen deze onverantwoordelijke manier van vluchtelingenopvang”, besluit de voorzitter.

Wachten op privacy instellingen...

Maashegge OverloonDe Maashegge is één van de nieuwe locaties die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in gebruik heeft genomen om het grote aantal vluchtelingen op te vangen. In totaal kunnen er in Overloon zo’n achthonderd asielzoekers terecht. De eersten arriveerden in juni van dit jaar. In de Orangerie in Eindhoven komen zo'n 700 asielzoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.