Willem II-coach Streppel over duel tegen Excelsior: 'Ik ben best onder de indruk van die ploeg'

20 november 2014 om 15:36
nl
Willem II kan de komende twee wedstrijden een goede slag slaan en een flinke sprong maken op de ranglijst. De Tilburgse ploeg krijgt zaterdagavond Excelsior op bezoek en volgende week moet het team naar FC Dordrecht. Twee ploegen die Willem II kan verslaan. "Dat lijkt makkelijk, maar dat is het absoluut niet", zo waarschuwt Willem II-coach Jurgen Streppel.
Geschreven door

Het is logisch dat Streppel de verwachtingen in Tilburg wat tempert. Willem II draait lekker, maar het seizoen is nog lang. Bovendien doet de tegenstander van komend weekend, Excelsior, het ook prima. Het wordt een interessante clash tussen de twee promovendi.
"Het lijkt allemaal heel makkelijk en dat is ook een beetje de valkuil", zegt Streppel over het duel tegen de Rotterdammers. "Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk van Excelsior. Een prima georganiseerde ploeg die veel punten pakt. Jongens die hard voor elkaar werken en ook jongens met veel individuele kwaliteiten. Maar wij spelen thuis, dus we gaan vol voor de winst."
Met z'n allen vechtenBij Willem II is de sfeer prima. De ploeg verloor weliswaar de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag, maar het vertrouwen is er niet minder op geworden. "Afgelopen wedstrijd hadden wij een mindere periode", zegt keeper Kostas Lamprou.
"Maar ik vind dat wij een goed team hebben en dat hebben we ook laten zien. We vechten met z'n alleen, ook als het fout gaat. Ik denk dat we zaterdag alles recht kunnen zetten. Excelsior is een goed team, maar we moeten er niet bang van zijn."
Naar boven of beneden?Willem II kan de komende twee wedstrijden prima zaken doen en zich weer in het linkerrijtje spelen. "Als je van de onderkant weg wil blijven, ga je automatisch naar boven kijken", zegt Lamprou op z'n 'Cruijffiaans'. "We moeten de goede lijn doortrekken en laten zien dat we ook hoger kunnen staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.