Sluwe vrouwen (20) hangen zielig verhaal op over ziek familielid en beroven bejaarde in Den Bosch

20 november 2014 om 15:10 • Aangepast 24 april 2020 om 20:09
nl
Een bejaarde alleenstaande vrouw is twee weken geleden op een sluwe manier in haar huis van haar sieraden beroofd. Twee 20-jarige vrouwen verzonnen een smoes over een ziek familielid en wisten zo in het huis van de vrouw te komen. Dat heeft de politie donderdag laten weten.
Geschreven door

De vrouwen wilden eigenlijk bij de buren een bericht achterlaten, maar daar was naar eigen zeggen niemand thuis. De oplichters noemden de namen van de buren en dat wekte bij de bejaarde vrouw vertrouwen op. Ze liet hen in eerste instantie niet binnen, maar liet zich overhalen toen ze pen en papier nodig hadden voor het schrijven van een bericht.
Derde verdachteDe sluwe dieven hielden de vrouw aan de praat, waarna een derde verdachte naar boven sloop en op jacht ging naar dure sieraden. De twee vrouwen beneden vroegen om een glas water om zoveel mogelijk tijd te rekken. Pas toen de dieven haar huis verlieten, kwam ze erachter dat ze beroofd was.
Van twee van de drie vrouwen is een signalement bekend. De één heeft blond opgestoken haar, had een nette beige jas aan en droeg bruine enkellaarzen. Ze heeft een slank postuur en sprak gebrekkig Nederlands. De ander heeft donker haar, spreekt Nederlands met een accent en droeg een slordige blauwe trui en spijkerbroek. Ze heeft een fors postuur.
Sieradendieven in BrabantDe politie is op zoek naar deze rovers. In Brabant zijn de laatste tijd veel sieradendieven actief. Wie meer informatie heeft, kan bellen met telefoonnummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.