Video

Fluitje als wondermiddel tegen diefstal in Halstraat Breda: 'Simpel, maar doeltreffend'

20 november 2014 om 16:39
nl
Diefstal, een klant die onwel wordt in een winkel, een oud vrouwtje dat op straat wordt beroofd; in de Halstraat in Breda zal na dit soort onheil voortaan steevast een fluitsignaal klinken. Ondernemers gaan scheidsrechtersfluitjes gebruiken om elkaar te waarschuwen als er iets aan de hand is.
Geschreven door

In de Halstraat werken veel kleine ondernemers zonder personeel, die niet altijd zomaar hun winkel kunnen verlaten om bijvoorbeeld achter een dief aan te gaan.
'Simpel, maar doeltreffend'Ondernemer Peter Warlich: "Het fluitje is heel simpel, maar doeltreffend. Stel dat er gestolen wordt en iemand loopt weg, dan fluit je en komen de ondernemers naar buiten. Ze zien de dief rennen en kunnen er bijvoorbeeld achteraan gaan, of filmen of alleen maar achteraf vertellen elke kant de dief op ging. Of ik ga zelf achter de persoon aan en iemand anders let op mijn winkel."
Een andere ondernemer vult aan: "Je waarschuwt elkaar met een fluitje. En dat weten wij en dat weten hopelijk straks degene die proberen dingen weg te halen ook."
Ook in Roosendaal In de Raadhuisstraat in Roosendaal hebben winkeliers al twee jaar fluitjes achter de toonbank. Daar worden ze niet gebruikt voor winkeldiefstal maar bijvoorbeeld als winkeliers bedreigd worden.
In de afgelopen jaren hebben de winkeliers de fluitjes slechts een keer hoeven gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.