Mensensmokkelaar uit Nigeria aangehouden bij tankstation op A67 bij Bladel

20 november 2014 om 16:14 • Aangepast 24 april 2020 om 20:10
nl
De Marechaussee heeft woensdagavond een 27-jarige man uit Nigeria aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij werd bij de grensovergang op de A67 bij Bladel door een motorrijder van de Marechaussee opgemerkt
Geschreven door

De Nigeriaan, die in een auto met Pools kenteken reed, stond te tanken bij een tankstation vlakbij de grensovergang. In de auto zaten verder nog drie mensen, vermoedelijk ook van Afrikaanse afkomst.
Verlopen visumDe bestuurder had een Nigeriaans paspoort en een verblijfskaart van Letland. De drie inzittenden van 19, 20 en 20 jaar, hadden ook een Nigeriaans paspoort met daar een visum dat al een maand was verlopen.
Tegen de Marechaussee vertelde de bestuurder dat hij in Polen woonde, maar dit kon hij niet bewijzen. De inzittenden probeerden een formulier van de Poolse autoriteiten te verbergen. Later bleek dat daarin stond dat ze de Europese Unie binnen vijftien dagen moesten verlaten.
Asiel aangevraagdDe bestuurder is aangehouden op verdenking van mensenhandel. Hij is overgebracht naar Eindhoven. De drie inzittenden hebben asiel aangevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.