Video

Ontploffing rijdende auto in Veghel is bomaanslag, zegt advocaat van Edwin K.

20 november 2014 om 17:09
nl
De ontploffing van de rijdende auto van drugsverdachte Edwin K. (44) uit Erp eind oktober in Veghel is veroorzaakt door een bom. De recherche heeft dat duidelijk gemaakt in het eerste verhoor van het ernstig gewond geraakte slachtoffer over de aanslag, vertelde zijn advocaat Marnix van der Werf donderdag.
Geschreven door

De bom zou onder de auto gemonteerd zijn, vertelt de raadsman aan Omroep Brabant. "Hij moet leven met de gedachte dat er een aanslag op hem is beraamd. Dat is natuurlijk geen fijn gevoel."
'Staat aansprakelijk stellen'Edwin K. zegt dat hij geen idee heeft wie het op hem gemunt heeft, aldus de raadsman. Het voorarrest van K. is met twee weken verlengd, zo maakte de rechter-commissaris in Den Bosch donderdag bekend.
K. bestuurde eind oktober de auto die op de Plevierdonk in Veghel ontplofte. De man uit Erp werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn advocaat gaat de staat aansprakelijk stellen voor iedere infectie die zijn cliënt in de gevangenis oploopt.
Geen beveiliging meerDe advocaat zegt dat er deze week na ontslag uit het ziekenhuis een eind is gekomen aan de beveiliging van Edwin K. omdat hij niets wil vertellen over mogelijke daders van de aanslag. "Ook binnen de muren kan er van alles gebeuren. Hij zit op de verkeerde plek", meent Van der Werf.
Sinds zijn vertrek uit het ziekenhuis zit Edwin K. in de gevangenis omdat hij wordt beschuldigd van productie van en handel in harddrugs zoals heroïne, cocaïne en amfetamine. Er werden drugs en grondstoffen gevonden in het huis van zijn overleden ouders in Veghel. Volgens de gemeente ging het om een een grote hoeveelheid harddrugs.
'Edwin voelt zich bedreigd'Advocaat Van der Werf vindt dat Edwin K. bescherming moet krijgen, zelfs in de gevangenis. "Hij voelt zich zeer bedreigd.'' De raadsman meent bovendien dat de verdachte vanwege zijn ernstige brandwonden niet thuishoort in de gevangenis. Over de verdenkingen tegen hem heeft Edwin K. nog geen verklaring afgelegd.
Het Openbaar Ministerie gaat tot dusver niet in op de oorzaak van de ontploffing, maar maakte eerder donderdag wel duidelijk dat het er niet op lijkt dat de explosie is veroorzaakt door het vervoer van gevaarlijke drugsgrondstoffen. Dat werd eerder gesuggereerd door een misdaadjournalist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.