Video

Advocaat stelt staat aansprakelijk als Edwin K. infectie oploopt in gevangenis: 'Het is belachelijk'

20 november 2014 om 17:31
nl
Advocaat Marnix van der Werf gaat de staat aansprakelijk stellen voor iedere infectie die zijn cliënt Edwin K. uit Erp in de gevangenis oploopt. Dat laat hij weten aan Omroep Brabant. K. raakte eind oktober gewond bij een bomaanslag op zijn auto. Hij liep onder meer ernstige brandwonden op.
Geschreven door

De ontploffing van de rijdende auto waarin Edwin K. in Veghel reed is veroorzaakt door een bom, liet de advocaat donderdag weten.
K. werd deze week ontslagen uit het ziekenhuis en niet veel later gearresteerd voor productie en handel in harddrugs zoals heroïne, cocaïne en amfetamine.
'Hij moet verzorgd worden'Volgens Van der Werf is K. er nog slecht aan toe. “Hij heeft grote huidtransplantaties ondergaan. Het is belachelijk dat ze hem in deze gezondheid in de cel laten zitten. Hij moet nog dagelijks goed verzorgd worden”, klaagt de raadsman. “We werken iedere dag hard om mijn cliënt uit de cel te krijgen. Herstel is nu erg moeilijk.”
Aan Omroep Brabant vertelt de advocaat dat hij de staat aansprakelijk stelt voor ‘iedere infectie die K. in de cel oploopt’. Het slachtoffer zegt dat hij geen idee heeft wie het op hem gemunt heeft, aldus de raadsman. Het voorarrest van K. is met twee weken verlengd, zo maakte de rechter-commissaris in Den Bosch donderdag bekend.
Geen beveiliging meerNa ontslag uit het ziekenhuis kwam er een eind aan de beveiliging van Edwin K., omdat hij niets wil vertellen over mogelijke daders van de aanslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.