Eindhoven uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar

20 november 2014 om 17:50
nl
Eindhoven is uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar 2014. Eindhoven versloeg Rotterdam, Leeuwarden, Groningen en Deventer in de categorie 80.000+ inwoners.
Geschreven door

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn
Kwalitatief sterke organisatieVolgens het juryrapport blinkt Eindhoven uit in de kwaliteit van de evenementen en niet in de kwantiteit. "Hoewel Eindhoven qua aantallen evenementen niet voorop loopt, is de manier waarop ze worden uitgedragen noemenswaardig. Er worden duidelijke keuzes gemaakt en er is een helder nationaal en internationaal profiel, hierdoor kan goed sturing gegeven worden aan het evenementenbeleid."
De jury constateert een professionele aanpak op het gebied van publieksevenementen bij gemeenten en organisatoren. Het verschil in aanpak en organisatie tussen de grote gemeenten en de kleinere is daarentegen wel aanzienlijk.  
Ook prijs voor ValkenburgIn de categorie Evenementenstad van het Jaar tot 80.000 inwoners werd het Limburgse Valkenburg aan de Geul de winnaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.