Kandidaat-PvdA-raadslid Osman Cifci wil niet antwoorden op vragen over gelijkheid man en vrouw

20 november 2014 om 19:32
nl
Kandidaat PvdA-raadslid Osman Cifci uit Den Bosch weigert te bevestigen dat hij het partijstandpunt dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben onderschrijft. In een interview dat EenVandaag woensdagavond met Cifci had wilde de politicus het niet over gelijke rechten hebben.
Geschreven door

Partijleider Hans Spekman zei woensdagavond dat de gelijkheid van man en vrouw één van de belangrijkste waarden van de PvdA is. Toen de journalist van EenVandaag Cifci hier naar vroeg, weigerde het kandidaatraadslid te antwoorden.
“Nu niet, ik heb me gefocust op andere dingen”, is het eerste antwoord van Cifci, die daarna meermaals benadrukte het enkel over 'zaken die in Den Bosch spelen' te willen hebben. Het interview werd donderdagavond uitgezonden.
Zichtbaar geïrriteerd“Ik zal daar misschien op ingaan als ik raadslid ben, maar dat ben ik nu nog niet. Nu ben ik nog burger en dan wil ik nog geen antwoord geven”, zegt een zichtbaar geïrriteerde Cifci.
Volgens een schriftelijke reactie van de PvdA in Den Bosch was Cifci geïrriteerd en wilde hij het vooral over lokale politiek hebben. De partij schrijft dat de gelijkheid van man en vrouw voor Cifci onbetwist is.
Plek negenCifci stond op plek negen van de kandidatenlijst van de PvdA in Den Bosch. De partij haalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag vier zetels.
Het is echter mogelijk dat Cifci via voorkeurstemmen alsnog in de gemeenteraad terechtkomt. Dat wordt vrijdag pas duidelijk, als de definitieve uitslag bekend wordt gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.