Politie vreest nog altijd voor aanslag op gemeentehuis Reusel-De Mierden

20 november 2014 om 19:42 • Aangepast 24 april 2020 om 20:11
nl
De politie is nog altijd alert op een mogelijke aanslag op het gemeentehuis in Reusel. In april zijn acht camera's geplaatst om de veiligheid te bevorderen. Zij zullen er onbeperkt blijven hangen, zo meldt een woordvoerster van de gemeente Reusel-De Mierden. Het camerasysteem legt vast wat er rondom het gemeentehuis gebeurt.
Geschreven door

In april werd vanwege 'serieuze bedreigingen' het gemeentehuis veranderd in een vesting. De gemeente liet het gebouw extra bewaken en beveiligen met betonblokken, zodat niemand het met een auto zou kunnen rammen. Uiteindelijk werd besloten dat de betonblokken blijven liggen.  
Een half jaar na de serieuze bedreigingen houdt de politie de situatie nog altijd scherp in de gaten, aldus een woordvoerder.
Niet eerste keerHet is niet de eerste keer dat de gemeente Reusel-De Mierden wordt bedreigd. Ook in 2011 was dit het geval. Die bedreiging had destijds waarschijnlijk te maken met de sluiting van de brandweerkazerne in Lage-Mierde. De brandweer gaf toen aan dat de bedreiging niet van hen kwam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.