Jan Brenninkmeijer nieuwe burgemeester Waalre

20 november 2014 om 20:45 • Aangepast 21 november 2020 om 21:28
nl
Jan Brenninkmeijer wordt de nieuwe burgemeester van Waalre. De raad van Waalre maakte donderdagavond bekend dat CDA'er Brenninkmeijer is voorgedragen als burgemeester.
Profielfoto van
Geschreven door

De CDA'er is de opvolger van Henri de Wijkersloot, die eind december vorig jaar afscheid nam als burgemeester. Yvo Kortmann van het CDA was sinsdien tijdelijk burgemeester van Waalre.  
Wethouder en lid Provinciale StatenBrennikmeijer was hiervoor wethouder in Haaren. Sinds 2011 is hij lid van Provinciale Staten voor het CDA. Daarnaast is hij directeur-eigenaar van Proserv Consultancy BV en hoofd van het meldpunt Seksueel Misbruik RKK.
Jan Brenninkmeijer studeerde Farmacie in Utrecht. Hij is getrouwd, woont nu in Helvoirt en heeft twee kinderen.
'12 januari beëdigd'De gemeenteraad omschrijft Jan Brenninkmeijer als 'aimabel, sociaal, open en transparant met een groot inlevingsvermogen en een natuurlijk leiderschap'. Volgens de gemeenteraad is hij in staat op een respectvolle manier snel contacten te leggen, is hij doelgericht maar kan hij ook goed relativeren.
De nieuwe burgemeester wordt waarschijnlijk op 12 januari beëdigd door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. [Tweet:body:https://twitter.com/Waalregemeente/status/535503466442293249]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.