Zestig asielzoekers onder politiebegeleiding uit asielzoekerscentrum Overloon gehaald

21 november 2014 om 08:01
nl
Een groep van zestig bewoners van het asielzoekerscentrum (AZC) Maashegge in Overloon is donderdagavond onder politiebegeleiding met twee bussen naar andere locaties in het land gebracht. Dit om de rust te bewaren, volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Het gaat om asielzoekers van verschillende nationaliteiten.
Geschreven door

De politie was donderdagavond opnieuw massaal aanwezig bij het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Stevensbeekseweg in Overloon. Volgens de politie waren de agenten er 'ter assistentie van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers'. "Het is een voortvloeisel uit wat er woensdagnacht is gebeurd", zegt een politiewoordvoerder.
Vijftien gewondenTientallen asielzoekers gingen elkaar toen met stokken en pijpen te lijf en waarschijnlijk gebruikten ze ook messen. Bij de vechtpartij sneuvelden meerdere ruiten en werd de inboedel van gebouwen vernield. Vijftien mensen raakten gewond, van wie er acht naar de eerste hulp moesten. Drie mensen werden gearresteerd.
Er is donderdagavond geen nieuwe vechtpartij geweest. "Maar we willen voorkomen dat het opnieuw uit de hand loopt, het was een erg hectische dag na de vechtpartij vannacht", vertelde de politiewoordvoerder.
Achthonderd asielzoekersDe Maashegge is één van de nieuwe locaties die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, oftewel het COA, in gebruik heeft genomen om het grote aantal vluchtelingen op te vangen. In totaal kunnen er in Overloon zo’n achthonderd asielzoekers terecht. De eersten arriveerden in juni van dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.