Provincie gaat vertraging bij hulpdiensten door paaltjes en slagbomen aanpakken

20 november 2014 om 22:25
nl
De provincie erkent dat hulpdiensten in Brabant vertraging oplopen door paaltjes en slagbomen die Brabantse wegen blokkeren. Het provinciebestuur wil daarom in kaart brengen waar die knelpunten liggen om ze in overleg met de hulpdiensten aan te kunnen pakken.
Geschreven door

De Brabantse veiligheidsregio’s en burgemeesters zullen worden ingelicht over de problemen, zo stelde het provinciebestuur donderdag. De Brabantse PvdA-fractie stelde het provinciebestuur vragen over de problemen naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Brabant in oktober.
Vooral buiten bebouwde komDe verantwoordelijkheid om obstakels op te heffen wanneer hulpdiensten erdoor moeten, ligt volgens het provinciebestuur bij de wegbeheerders en terreineigenaren.
De vertragingsgevallen binnen de bebouwde kom zouden vooral van korte duur zijn. Dat zou komen omdat daar veel wegobstakels elektronisch werken en zo op afstand kunnen worden bediend.
Buiten de bebouwde kom is het vaak een ander verhaal. Daar zijn veel slagbomen en paaltjes enkel met specifieke sleutels of pasjes te beheren. Volgens het provinciebestuur zorgen met name die wegobstakels voor vertraging.
Ambulances stranden bij paaltjesIn oktober trok de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord aan de bel bij de Veiligheidsregio en bij de gemeenten. Ambulances zouden steeds vaker vertraging oplopen omdat ze in toenemende mate stranden bij paaltjes, slagbomen en andere obstakels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.