Video

Vierduizend handtekeningen tegen ambtelijke fusie Haaren met Boxtel en Sint-Michielsgestel

20 november 2014 om 23:11
nl
Het gemeentehuis van Haaren zat donderdagavond bomvol. Honderden actievoerders kwamen een petitie overhandigen aan het gemeentebestuur. De actievoerders hebben vierduizend handtekeningen ingezameld tegen een ambtelijke fusie tussen Haaren, Boxtel en Sint-Michielsgestel. Drieduizend handtekeningen op papier, nog eens duizend via onder meer Facebook.
Geschreven door

De tegenstanders vrezen dat een ambtelijke fusie gaat leiden tot een gemeentelijke fusie. Actievoerder Peter Dirks: "Het signaal is duidelijk. De burger wil niet samen met Boxtel en Sint-Michielsgestel. Samenwerking is prima, maar een ambtelijke fusie gaat gewoon te ver." De inwoners van Haaren zeggen niets te hebben met Boxtel en Sint-Michielsgestel en dat ze liever met Oisterwijk willen samenwerken.
Haaren niet langer zelfstandigDat Haaren in de toekomst niet door kan gaan als zelfstandige gemeente, daar leek iedereen het donderdagavond wel over eens. "Het kan zijn dat de gemeente opgeknipt moet gaan worden," zegt Peter Dirks. "Dat hoeft helemaal niet erger te zijn, want ik denk dat hier tien jaar geleden ook een misrekening is gemaakt met de samenvoeging van de vier dorpen. Op zich zijn de dorpen zo autonoom gebleven dat ze met andere dorpen zoals Udenhout en Oisterwijk veel beter door het leven zouden kunnen gaan."
De gemeenteraad van Haaren gaat in het voorjaar een besluit nemen over de ambtelijke fusie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.