Video

'Vechtpartij asielzoekerscentrum Overloon gevolg van spanningen tussen Eritreeërs en Syriërs'

21 november 2014 om 08:38
nl
De massale vechtpartij bij het asielzoekerscentrum in Overloon deze week vloeide mogelijk voort uit een wekenlange ruzie tussen Eritreeërs en Syriërs. Dat zeggen buurtbewoners tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

De vechtersbazen zouden het aan de stok hebben gekregen vanwege geluidsoverlast. Die ontstond naar verluidt doordat asielzoekers bij een lokale supermarkt alcohol hadden ingeslagen en daarna een stuk in hun kraag hadden.
De spanningen zouden dusdanig zijn opgelopen dat het tot een handgemeen kwam. Daarbij sloeg een oudere Syriër bij een jonge Eritreeër een tand uit de mond, zegt een getuige in de papieren editie van het Algemeen Dagblad vrijdag.
Iemand zwaaide zelfs met ontworteld boompjeZo'n zestig Syriërs werden opgetrommeld, weet de krant, waarna die achter ongeveer vijftien Eritreeërs aan gingen. Het zou voor het eerst zijn dat zulke grote groepen tegenover elkaar stonden bij het centrum.
De asielzoekers gingen elkaar met verschillende wapens te lijf. Zo sloegen ze elkaar met stokken en ijzeren pijpen, en waarschijnlijk gebruikten ze ook messen. "Eentje liep zelfs met een ontworteld boompje rond te zwaaien", vertelt de getuige tegen het AD.
Groepen uit elkaar gehaaldBij het asielzoekerscentrum was het donderdagavond opnieuw hommeles. Onder politiebegeleiding gingen twee bussen met asielzoekers naar andere locaties in het land. "Dit om de rust te bewaren", vertelde een woordvoerder het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.