Recreatiebedrijf Euroresorts koopt vakantiekamp De Luchtballon in Calfven

21 november 2014 om 09:24
nl
De Luchtballon in Calfven heeft een nieuwe eigenaar. Het Limburgse recreatiebedrijf Euroresorts heeft het terrein bij Ossendrecht gekocht en wil er weer therapeutische vakantiekampen voor kinderen gaan houden. Curator Joost Willemen heeft tegen BN DeStem gezegd dat de deal rond is.
Geschreven door

De komende winter wordt gebruikt om achterstallig onderhoud weg te werken. Het is de bedoeling dat er volgend jaar weer kampen kunnen worden opgezet.
MobilisatiecomplexDe Luchtballon kocht in 2001 het voormalige mobilisatiecomplex van Defensie en bouwde dat met steun van tal van vrijwilligers om tot een accommodatie voor vakantiekampen. Eerst voor kinderen met astma, maar later ook voor kinderen met andere handicaps.
Verschillende loodsen werden omgebouwd, er werden wigwams geplaatst en er kwam ook een amfitheater.
Dalende inkomstenDe stichting ging vorig jaar op de fles, door sterk dalende inkomsten uit acties en donaties. Oud-directeur André Wiltschut zag na zijn vertrek bij De Luchtballon de ondergang van de stichting met lede ogen aan. Hij hoopte altijd op een doorstart.
Euroresorts houdt zich vooral bezig met het verhuren van vakantiebungalows. Het bedrijf, waar zestig mensen in vaste dienst zijn en 45 parttimers werken, heeft vijf eigen accommodaties maar verhuurt ook vakantiehuisjes voor andere exploitanten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.