Video

Nuenen heeft ‘mooiste, leukste en gezelligste’ woonwagenkamp van Nederland

21 november 2014 om 10:33 • Aangepast 21 november 2020 om 21:28
nl
Het woonwagenkamp aan het Kremersbos in Nuenen, met volksartiest Django Wagner als vaste bewoner, is verkozen tot het 'mooiste, leukste en gezelligste' van Nederland. Dat hebben luisteraars van muziekzenders TV Oranje en RADIONL bepaald. Nuenen kwam als winnaar uit de bus vanwege het 'bijzondere muzikale karakter' van het kamp.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens luisteraars is het woonwagenkamp erg muzikaal vanwege de vaste bewoners Django Wagner en het Rosenberg Trio, die het levenslied een enorme impuls zouden hebben gegeven. Het woonwagenkamp wordt woensdag in het zonnetje gezet. De bewoners zullen de prijs dan in handen krijgen.
'Diepst van hun hart'Media-ondernemer Jur Bron wil met de competitie benadrukken hoe belangrijk woonwagenkampen zijn in Nederland. "Deze mensen brengen een genre dat veel van onze kijkers tot in het diepst van hun hart raakt", licht hij toe. "Het woonwagenkamp is voor de Hollandse muziek wat de Mississippidelta is voor de blues."
Daar sluit directeur Nico Silvius van RADIONL zich bij aan. "De woonwagenkampen zijn onlosmakelijk verbonden met muziek van eigen bodem. Ze verdienen het om door ons eens extra in het zonnetje te worden gezet", aldus Silvius.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.