Klimpark Hank betreurt ongeluk met agent: 'Tokkelbaan vorige maand nog technisch gekeurd'

21 november 2014 om 10:45
nl
Medewerkers van Klimpark Biesbosch zijn diep geschokt door het ongeluk bij de Kurenpolder waarbij donderdag een 42-jarige agent uit Leerdam ernstig gewond raakte.
Geschreven door

De man hing aan een zogeheten tokkelbaan toen de kabel brak. Door het gewicht van de kabel werd het slachtoffer onder water getrokken. Dat gebeurde tijdens een dagje teambuilding van de politie. Volgens directeur Michael Wansink van Klimpark Biesbosch blijft het park zeker tot maandag gesloten. "We leven heel erg mee met het slachtoffer. Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd. Vorige maand is alles nog gecontroleerd, ik kan er niet bij dat dit kan."
Elke dag checksVolgens de directie van het klimpark worden er elke dag 'checks' uitgevoerd. "Ondanks dat heeft het ongeval toch plaats kunnen vinden, wat wij extreem betreuren," staat in een verklaring op de website van het park. "Wij doen alles aan de veiligheid en werken volgens de strengste normen."
De agent ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Het slachtoffer werkt bij de politie-eenheid Rotterdam. Volgens de politie is de verslagenheid onder zijn collega's groot.[Youtube:body:http://youtu.be/eYazrru5SFM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.