Directeur Noordbrabants Museum kan de kunstmarkt op met geld van de Bankgiroloterij

21 november 2014 om 11:05
nl
Het Noordbrabants museum krijgt de komende vijf jaar weer geld van de Bankgiroloterij. Het precieze bedrag wordt pas begin volgend jaar bekendgemaakt. De afgelopen vijf jaar kreeg het museum 2,5 miljoen euro van de loterij waarvan één miljoen is bedoeld voor de grote Jeroen Bosch-expositie in 2016.
Geschreven door

Directeur Charles de Mooij noemt het 'geweldig' dat de loterij verder gaat met de steun aan het museum. Het geld is bedoeld voor de uitbreiding van de collectie en dan vooral voor de aanschaf van 'belangrijke en aansprekende werken'. De museumdirecteur heeft op dat gebied een verlanglijstje, maar wil daarover niet al te veel kwijt.
BreughelHet museum zou graag schilderijen kopen uit de tijd van de Breughels (de zestiende en de zeventiende eeuw), maar ook hedendaagse kunst. Het museum probeerde onlangs nog een werk van Eindhovenaar René Daniëls te kopen, maar zag dat werk aan zich voorbijgaan omdat een andere koper meer bood.
Van Gogh staat ook op het verlanglijstje van De Mooij, maar ook met de steun van de Bankgiroloterij blijft dat een lastige zaak. Een schilderij van Van Gogh werd onlangs nog geveild voor ongeveer zestig miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.