Justitie weigert zaak tegen hoofdverdachte Dick O. (38) van aanslag Waalre te sluiten

21 november 2014 om 11:17
nl
Justitie weigert de zaak tegen de hoofdverdachte van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre te beëindigen. Het onderzoek is nog volop bezig, zei een officier van justitie vrijdag over het verzoek van verdachte Dick O. (38) om zijn zaak te sluiten.
Geschreven door

Het gemeentehuis van Waalre werd op 18 juli 2012 verwoest door brandstichting.
'Heel rechercheteam mee bezig'Dick O. werd in maart 2013 aangehouden, maar na 2,5 maand vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was gevonden. Hij wil dat de zaak wordt gesloten, omdat het lang genoeg heeft geduurd. Hij gelooft niet dat er nog onderzoek plaatsvindt.
"Geloof me. Er is een heel rechercheteam mee bezig. Er is absoluut geen reden om de zaak te beëindigen", aldus de officier van justitie vrijdag. In het belang van het onderzoek wilde ze niet zeggen wat er nog precies gebeurt.
Drie verdachtenIn april 2015 denkt de officier van justitie meer te kunnen zeggen over de resultaten. Van de rechter krijgt het OM die tijd. Het verzoek van de verdachte werd vrijdag aangehouden en wordt in mei opnieuw behandeld.
Justitie verdenkt in totaal drie mannen van de aanslag. Zij werden in de dagen voor de brand gezien met gevulde jerrycans in de kofferbak van hun auto. De auto hoort thuis op het woonwagenkamp in Sint-Michielsgestel waar Dick O. woont, maar wie er die bewuste nacht in heeft gereden kan justitie niet bewijzen.
BewakingsbeeldenRecent herhaalde de politie de bewakingsbeelden van de aanslag op het gemeentehuis op televisie, maar dat leverde niet veel tips op. De beloning voor de gouden tip staat nog steeds op 50.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.