Video

Uitstekend debuut schaatser Daidai Ntab in Seoul met winst op 500 meter

21 november 2014 om 11:33
nl
Schaatser Daidai Ntab uit Oisterwijk heeft vrijdagochtend een uitstekend debuut gemaakt tijdens de wereldbeker Schaatsen in Seoul. De 20-jarige schaatser won de 500 meter in de B-groep in een tijd van 35,81 seconden.
Geschreven door

Ntab eindigde daarmee vlak voor landgenoot Pim Schipper. Hij reed achthonderdste van een seconde sneller. Zondag is de tweede 500 meter.
OisterwijkNtab vervangt dit weekend Kjeld Nuis op de kortste sprintafstand. De schaatser heeft een Senegalese vader en Nederlandse moeder en woont al jarenlang in Oisterwijk.
De A-groep werd overigens gewonnen door de Rus Pavel Koelizjnikov in een tijd van 34,94.
Floor van den BrandtFloor van den Brandt uit Haarsteeg deed het ook uitstekend in Seoul. Ze mocht zelfs even dromen van haar eerste medaille in het wereldbekercircuit. Haar tijd van 39,00 seconden op de 500 meter bleek echter net niet genoeg voor een podiumplaats.
"Het is mooi om mijn naam op de vierde plek te zien staan", liet Van den Brandt opgetogen weten. "Het was een stabiele race, weer beter dan vorige week. Ik leer elke keer iets bij, ook nu heb ik wel weer wat verbeterpunten uit de rit gehaald. Zo worden de races steeds constanter. Het gaat geweldig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!