Video

Geen uitsupporters meer bij wedstrijden tussen FC Den Bosch en FC Oss

21 november 2014 om 11:53
nl
FC Den Bosch en FC Oss nemen tot de zomer van 2017 geen uitsupporters mee naar wedstrijden tussen beide clubs. Dat melden beide clubs vrijdag op hun website.
Geschreven door

De derby in Den Bosch liep begin deze maand uit de hand toen beide supportersgroepen de confrontatie met elkaar zochten en daarbij in het stadion hekken en stoeltjes sloopten.
'Unaniem besluit'De clubs namen het besluit om uitsupporters te weren na overleg met politie en gemeenten. "Alle partijen waren unaniem om het op deze manier te doen", legt manager algemene zaken Theo Theelen van FC Den Bosch uit. "Er is nogal wat gebeurd hier. Ik vind dat we met z'n allen een standpunt moeten innemen en duidelijk moeten maken dat we dit niet willen hebben."
"Het is een drastische maatregel", beseft ook FC Oss-directeur Peter Bijvelds. "Je dupeert namelijk altijd ook de goeden. We kijken daarom naar een soort Gold card-systeem, die je kan krijgen bij gebleken goed gedrag. Daarmee zou de pijn verzacht kunnen worden."
Begrip van supportersMet de supporters van FC Oss is vooraf geen contact geweest over dit besluit, laat Bijvelds weten. "Inmiddels heb ik wel contact gehad en ze hebben begrip voor dit besluit. Ze hebben wel een dubbel gevoel, maar dat heb ik ook."
De KNVB heeft ook geen rol geweest in het besluit van de clubs.
Evaluatie in 2017Bestuur en vertegenwoordigers van de supportersverenigingen van beide clubs praten in 2017 verder om te kijken onder welke voorwaarden fans van beide partijen weer welkom zijn bij de Brabantse derby. Als er geen overeenstemming kan worden bereikt wordt het verbod verlengd.
Voor de duels van de afgelopen jaren gold al een buscombi, waarbij supporters verplicht per bus naar de wedstrijd reizen.
Tientallen stadionverbodenDe KNVB onderzoekt de rellen rond FC Den Bosch - FC Oss nog. De clubs hebben samen met politie en justitie een flink deel van de raddraaiers weten op te sporen. Er zijn inmiddels al tientallen stadionverboden uitgedeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.