Eigenaar Carstore Oirschot bedroefd door flinke schade door autobrand: ‘Hoop dat er niets weg is'

21 november 2014 om 13:24
nl
Midden in de nacht ging de telefoon van Jan Latour (62). Het was de beveiliging met een minder prettige mededeling, er stond een brandende auto tegen de gevel van zijn zaak, autodealer Carstore in Oirschot. De eigenaar aarzelde geen seconde en reed naar de autozaak aan de Moorland. “Ik hoop dat er geen wagens zijn weggehaald”, aldus een bezorgde Latour.
Geschreven door

Tegen de gevel van de autozaak werd vrijdagochtend een brandende auto gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf, maar ze wil niet zeggen of het om een ramkraak of een aanslag gaat.
De auto was door de hoofdingang van de showroom gereden, waarna de brand uitbrak. [Tweet:body:https://twitter.com/sqvision/status/535756878287220737]
'Geen idee wat er is gebeurd'Het is niet duidelijk of de brand is gesticht of is ontstaan door de klap. “Ik werd buiten het pand gehouden, dus ik heb geen idee wat er is gebeurd”, verzucht Latour. Door de brand stond het gebouw vol met rook.
Latour vreest voor een enorme rookschade. “Dus ik vrees wel voor het lot van enkele wagens”, vertelt hij. “Mijn zoon Jan junior is de eigenaar van de zaak. Hij reageerde met verbazing en is terneergeslagen door dit alles. Het zal je maar gebeuren.”
'Gewoon weer aan het werk'Carstore verkoopt onder meer Fisker, Aston Martin en Rolls Royce. Het vuur sloeg snel om zich heen, waardoor ook een tweede auto in brand vloog. De politie gaat ervan uit dat iemand bewust in de zaak is gereden.
Later op de middag gaat Latour terug naar het pand om poolshoogte te nemen. “Ik ben vandaag gewoon weer aan het werk gegaan, maar ik houd er wel een naar gevoel aan over. Je bent toch benieuwd wat er nu precies aan de hand is.”[YouTube:body:http://youtu.be/00Ndbm9Tclo?list=UUp2w6RCcZ2pgCgvNZCN4ciA]
Onderzoek politieDe politie is een onderzoek begonnen, laat een woordvoerder weten. Er is nog niemand aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.