Metalheads opgelet: Dynamo organiseert nieuw metalfestival op ijsbaan in Eindhoven

21 november 2014 om 14:29
nl
"Het wordt geen Dynamo Open Air, maar Eindhoven zal wel weer een dag helemaal zwart kleuren." Die belofte doet Sander Waterschoot nu al voor 18 juli 2015. Dan wordt voor het eerst het Dynamo MetalFest gehouden in het IJssportcentrum in Eindhoven.
Geschreven door

Hoewel de naam (afkomstig van jongerencentrum Dynamo in Eindhoven), de plek (Dynamo Open Air werd ook een aantal keer op de ijsbaan gehouden) en de muziekstijl wel heel erg doen denken aan het beroemde festival Dynamo Open Air, zegt Waterschoot dat de gelijkenissen daarna ophouden.
Samen met Metal Factory"Dynamo Open Air is in kort tijd gigantisch gegroeid. Onze ambitie is niet om ook zo groot te worden. Liever niet zelfs." Het Dynamo MetalFest draait juist om talentontwikkeling.
Het regelen van het festival ligt deels in handen van leerlingen van de Metal Factory in Eindhoven. "Die kunnen daar veel van leren", zegt Waterschoot, "want er komt een hoop bij de organisatie van het festival kijken."
Geen Slayer of MetallicaEn hoe het er inhoudelijk allemaal uit gaat zien, wil de organisatie nog niet kwijt. Voor vijftien euro per kaartje hoeven we in ieder geval geen namen als Slayer of Metallica te verwachten, maar dat wil niet zeggen dat er alleen maar jong talent komt. "Er is voor ieder wat wils. Voor de jonge en de ouwe lullen."
Of die er nog te vinden zijn, twijfelt Waterschoot niet aan. De metal is de afgelopen vijftien jaar enorm veranderd, maar volgens Waterschoot nog altijd succesvol. "Het is juist veel breder en toffer geworden. De scene is heel erg veranderd."
'Metal voel je in je hart'Vroeger had je als metalliefhebber altijd lang haar en een zwarte outfit, legt Waterschoot uit. "Dat is al lang niet meer. Je hebt ze nog wel natuurlijk, maar je komt ook andere kledingstijlen tegen. Dat komt omdat metal in de eerste plaats niet om kleren gaat. Je voelt het van binnen, in je hart."[Twitter:body:https://twitter.com/DynamoMetal/status/535723707910868992]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.