NAC-coach Hellemons doet niet moeilijk over duel tegen Go Ahead: 'Het is geen hogere wiskunde'

21 november 2014 om 15:32
nl
NAC staat zaterdagavond in Deventer voor een belangrijke klus. De nummer zestien van de eredivisie moet eigenlijk winnen van Go Ahead Eagles, dat vijftiende staat. Bij puntverlies zakt NAC verder in het sportieve moeras. "Het is inderdaad een zespuntenwedstrijd", beaamt Eric Hellemons, coach van de Bredase club.
Geschreven door

Met Hellemons als opvolger van de ontslagen Nebojsa Gudelj heeft NAC een iets andere weg ingeslagen. Resultaat staat, noodgedwongen, weer voorop. Hellemons laat zijn elftal wat compacter spelen om de tegengoals te reduceren. Ook zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles.
"We moeten er alles aan doen om de nul op het scorebord te houden", zegt trainer Hellemons. "Want als je er eentje tegen krijgt, moet je er twee scoren om te winnen. Zo simpel is het het. Het is geen hogere wiskunde. En als we dat doen, hebben we genoeg mensen in de omschakeling die creatief zijn en doelpunten kunnen maken."
Henrico Drost onder het mes?Eric Hellemons zegt tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf te starten als twee weken geleden tegen FC Groningen. "Ik hou van duidelijkheid", zo meent hij.
Zo mist de coach in Deventer opnieuw Henrico Drost. De centrale verdediger heeft een schouderblessure die maar niet over gaat. Waarschijnlijk is hij ook de komende weken niet inzetbaar."Het kan zo maar zijn dat hij geopereerd moet worden. Maar dat moet nog blijken", aldus Hellemons.
LulligDe vervanger van Drost is duidelijk, de zeer jonge Jesse van Bezooijen die dat overigens prima deed. "Tja, zo is het voetbal", zegt Van Bezooijen. "De één zijn dood, is de ander zijn brood. Voor mij is deze situatie prettig, maar voor Henrico is het natuurlijk lullig. Ik moet nu veel leren en zoveel mogelijk wedstrijd mee pakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.